Surf dude! - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Lisette Rooijen - WaarBenJij.nu Surf dude! - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Lisette Rooijen - WaarBenJij.nu

Surf dude!

Door: Lisette

Blijf op de hoogte en volg Lisette

11 Maart 2007 | Australië, Melbourne

Lieve allemaal,

In de afgelopen dagen zijn Ilse en ik van Merimbula via Bathmansbay en Wollongong naar Sydney gereisd.
In Bathmansbay hebben Ilse en ik surf lessen genomen. Dat was super leuk. Onze leraar was een echte surf dude. Na wat oefeningen op het drogen zijn we de zee in gegaan om te surfen. Het is moeilijker dan het lijkt, maar aan het eind van de les lukte het me om een golf lang op de surfplank te blijven staan en richting het strand te surfen. Echt heel gaaf! Als er ergens nog een mogelijkheid is ga ik zeker nog een paar lesjes nemen.

In Wollongong hebben we de Nan Tien tempel bezocht. Dit is de grootste tempel van het zuiderlijk halfrond. Het is een mooie tempel en voor een momentje waande ik me in Azie.

Vanochtend zijn we met de bus naar Sydney gegaan. Vanmiddag hebben we een stadswandeling gemaakt en natuurlijk het Opera House bekeken. Ik vind het tot nu toe een geweldige stad. Ik heb erg veel zin om de komende dagen de stad te bekijken.

Sydney leeft en staalt energie uit net als Amsterdam dat doet. Sinds ik in Australie ben, ben ik Amsterdam meer gaan waarderen. Eigenlijk heel grappig. Ik vond het altijd een fijne stad om te wonen, maar ik snapte eigenlijk nooit waarom er zoveel touristen heen kwamen. Zo bijzonder zijn hoeren en weed toch ook niet?
Maar sinds ik hier woon en hoor hoe enthausiast de Australiers zijn over Amsterdam, ben ik de stad op een andere manier gaan bekijken. Iedereen vindt de grachten geweldig de huizen grappig dicht op elkaar staan. Zo leer ik nog eens wat. Als ik straks weer terug kom naar Amsterdam ga ik de stad eens proberen te bekijken als een echte tourist. Ik ga de leuke touristische dingen bewonderen, want tot nu toe heb ik meer gezien van de Australische steden dan van Amsterdam. Zo blijf ik ook nog een beetje in de tourische reis sferen!

Ik vind het erg leuk om mailtjes van jullie te ontvangen en te lezen hoe het met jullie gaat. Bedankt.

Liefs Lisette

• 11 Maart 2007 - 12:14

Tv-ster:

Hey Lisette!

Leuk om weer een berichtje te lezen! Gaaf van dat surfen, klinkt geweldig! Dat wil ik ook wel eens doen, zeker onder begeleiding van een lekkere surf dude;)

Liefs!

• 11 Maart 2007 - 15:08

Angela:

Wat leuk, ik heb ook altijd nog het idee om een keer een Engels toeristengidsje Amsterdam te kopen en alles eens goed te bekijken... ;)

Veel plezier nog in Sydney! Klinkt heel gaaf al je verhalen.

• 11 Maart 2007 - 15:23

Edith:

DJ zit in de tuin. Eindelijk wat zon. Roep ik naar buiten:'Hey DJ, Lisette heeft surf lessen genomen!' Antwoordt hij: 'Dat is fijn voor haar, kan ze eindelijk op internet vinden wat ze wil!......' liefs e

• 11 Maart 2007 - 15:59

Erna:

Die broer van jou ..., wat een alerte reactie. Moest er hartelijk om lachen! Herma heeft ook eens op Corsica surfles gehad. Ik geloof niet dat ze ooit en golf lang op de plank kon blijven staan. Aan het eind van de middag had ze, tot bloedens toe, de blaren in haar handen staan. Maar de surf-dude was wel erg leuk!
    Al die vreemde namen van die plaatsen waar julie komen, echt aboridgenal.
    Tickets voor Opera House zal inderdaad wel erg duur zijn. Pas in den vreemde, leer je je eigen land waarderen. Veel plezier verder op jullie mooie tocht.
    Liefs Erna

• 12 Maart 2007 - 09:07

Annemarie:

Erg gaaf surflessen!!! Veel plezier daar en geniet ervan liefs

• 12 Maart 2007 - 11:41

Guillaume:

Surflessen? Als je terug bent mag je mij dan ook wel een lesje geven, ik kan er immers niks van. Dan stel ik me als wederdienst gratis beschikbaar als gids bij de toeristische bezichtiging van Amsterdam, waar mij momenteel vooral opvalt dat alles scheef staat. En als je denkt het scheefste pand van Amsterdam gevonden te hebben staat er even verderop een gebouw nog verder over te hellen. Waarom zou je eigenlijk naar Pisa gaan voor een scheve toren, als we zelf een scheve stad hebben?

Ik ontdekte trouwens dat Sydney in de regio New South Wales ligt, en dat daar ook het plaatsje Tamworth ligt, Australia's Home of Country Music! Ik vraag me nu spontaan af hoe dat dan wel niet zal klinken... Weet jij het? Maar de grootste tempel van het zuidelijk halfrond is toch wel bijzonderder. Hoe groot is dat ding wel niet trouwens, aangezien je in Azië ook immens grote tempels moet hebben...

Anyway, de details zul je ons vast en zeker uitgebreid uit de doeken gaan doen over een paar maanden. Tot die tijd: Veel plezier daaronder!

• 13 Maart 2007 - 13:42

Hanne:

GEFELICITEERD!!!

Maak er een mooie dag van, maar dat zal wel lukken als ik zo je stukjes lees!!! :)

xx Hanne

• 13 Maart 2007 - 15:34

Anita:

Op school vertelde ik de kinderen dat het vandaag 13 maart is en ik dacht: die datum ken ik ergens van, daar is wat mee en toen wist ik het! Jij bent jarig!! Dus GEFELICITEEEERD!! Hoop dat je er een mooi dagje van hebt gemaakt en veel plezier nog..

Ciao!

• 13 Maart 2007 - 21:35

Keren:

Heey Lisette!!!

Gefeliciteerd met je verjaardag!!!!
    Vind het heeeel leuk om elke keer al je berichten te lezen en dat surfen lijkt me echt super!!
    Geniet nog van de tijd daar en als je weer terug bent drinken we een biertje
    Fijne verjaardag nog!
    Liefa x