Op je slippers naar de opera. - Reisverslag uit Port Macquarie, Australië van Lisette Rooijen - WaarBenJij.nu Op je slippers naar de opera. - Reisverslag uit Port Macquarie, Australië van Lisette Rooijen - WaarBenJij.nu

Op je slippers naar de opera.

Door: Lisette

Blijf op de hoogte en volg Lisette

16 Maart 2007 | Australië, Port Macquarie

Hallo hallo,
Het meest gefotografeerde gebouw in Sydney is het Sydney Opera House. Een indrukwekkend gebouw dat wordt bewonderd door veel touristen die graag een kiekje willen van de op schelven ingeinspireerde creatie. Het Sydney Opera House is natuurlijk niet gebouwd voor de touristen, maar voor serieuze operabezoekers: Mensen die netjes gekleed en op mooie schoenen willen genieten muziek, zang, dans en toneel. Ilse en ik wilden dat natuurlijk ook wel. Het enige probleem was dat in onze backpacks geen ruimte meer was voor nette kleding en sjieke schoenen. Gelukkig konden we een zomerjurkje en rok vinden dat met een beetje fantasie er netjes uitzag. De schoenen was moeilijker. De enige keus die we hadden waren gympen of slippers (thongs in sleng). Uiteindelijk zijn we op onze slippers naar de opera Alcina van Handel gegaan. Het was een geweldige ervaring om een keer in het Sydney Opera House naar de opera te gaan. Wij hebben er van genoten. Hopelijk hebben wij met onze slippers niet de avond verpest van de andere bezoekers. Sommige mensen keken namelijk erg zuur. Gelukkig konden de meeste mensen er wel om lachen.

Naast de opera hebben we natuurlijk de rest van Sydney bewonderd. Zo zijn we bijvoorbeeld naar de Royal Botanical Gardens, de Harbour Bridge, het Aquarium en Marketstreet geweest. Met de veerboot zijn we naar de wijk Mainly geweest.
Na Sydney zijn we een dagje naar de Blue Mountains geweest. Een berg gebied achter Sydney.

De Australiers zijn erg goed om van iets kleins een touristische atractie te maken. Omdat het land weinig geschiedenis heeft worden de historische plekken uitgebuid en de mooie touristische plekken worden verheerlijkt. Zo hebben we in Bathmansbay een stadswandeling gemaakt. Aan het eind van de wandeling vroegen we ons af waarom er een wandelroute was gemaakt omdat we eigenlijk niets speciaals gezien hadden.
De Blue Mountains was gemaakt voor de touristen. In de buurt van de 3 sisters (een mooi punt dat uitkijkt op 3 bergtoppen) waren er meerdere voorzieningen voor de touristen aangelegd. Zo hebben wij de 3 sisters kunnen bekijken vanaf de skyway in de lucht, vanaf een kabelbaan en vanuit een treintje. En dat hebben wij natuurlijk als echt touristen braaf gedaan.
Gelukkig is Australie een schitternd land dus is er genoeg te zien zonder treintjes en attracties.

Inmiddels zitten wij in het kustplaatjes Port Macquarie.

Bedank voor alle verjaardagsmailtjes, smsje en e-cards.

Veel liefs Lisette

• 16 Maart 2007 - 11:39

Erna:

Ha meiden,
    Die australiers snappen blijkbaar niet dat het juist het on-touristische is dat de aantrekkingskracht is voor de touristen. Juist die natuur met niks erin, lijkt mij geweldig. Zijn de blue mountains blauw geverfd??

Wat goed dat jullie zo'n evenement in het Opera house hebben meegemaakt; dat kunnen toch weinig mensen zegggen. Tja, altijd die kouwe kak. Een staaltje van kouwe kak in het AMC: we hebben hier binnenspands een (luxe) brasserie voor lunch en diner. Voor de lunch kun je OF een salade krijgen (lange tanden en oren krijg je daarvan) OF meteen biefstuk enzo. Ik heb toen gevraagd of er niet ook een sate-tje of lekkere uitsmijter geserveerd kon. Toen was het antwoord dat dat beledigend zou zijn voor de (dure) mensen die aan de biefstuk zaten en die dan gedwongen moesten kijken naar (goedkope) mensen die een sate-tje zaten te nuttigen. Ja het leven kan hard zijn!
    Gaan jullie weer surfen in Port Macquirie?
    Liefs Erna

• 16 Maart 2007 - 11:39

Erna:

snap niet waarom ie soms 2x geplaatst wordt ...

• 17 Maart 2007 - 09:09

Edith:

Hallo Lisette,
    In ieder geval waren het mooie slippers toch!! Liefs
    Edith