Big Australie - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Lisette Rooijen - WaarBenJij.nu Big Australie - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Lisette Rooijen - WaarBenJij.nu

Big Australie

Door: Lisette

Blijf op de hoogte en volg Lisette

22 Maart 2007 | Australië, Byron Bay

Lieve allemaal,
Inmiddels zijn we weer doorgereisd. We zitten nu het surf en feest stadje Byron Bay.

In Port Macquarie hebben we een boottocht gemaakt om dolfijnen te zien. Dat was echt heel leuk. Het zijn geweldige beesten. Ook hebben we een koala-ziekenhuis bezocht. Heel schattig en ontroerend om te zien hoe gepassioneerd de verzorgers voor de koala's strijden en hoe liefdevol ze deze boombeertjes verzorgen. Het ziekenhuis bestond voornamelijk uit bomen, maar ze deden er ook bloed en DNA testen en ze maakte zelfs echo's van de koala's.
Onze volgende stop was in Coffs Harbour. Hier hebben we gewandeld langs de rivier naar een vogeleiland met heel weinig vogels en hebben we de schitterende botanische tuin bezocht.
In Ballina zijn we naar een Tea Tree Plantage geweest en hebben we in een Sculpture park beelden bekeken.

Vandaag zijn we aangekomen in Byron Bay. We hebben over het strand gewandeld naar een vuurtoren en het meest oostelijke punt van Australie. Dit punt is het meest oostelijke punt waar ik voorlopig zal komen.

In mijn vorige berichtje vertelde ik dat Australie erg goed is in dingen voor de touristen maken. Daar is de Big-serie een ander groot voorbeeld van. Zo is er een Big Banana, een Big Pineappel, een Big Oyster, een Big Crocodile en nog veel meer. Dit zijn restaurants of andere gebouwen waar ze een groot beeld van een dier of fruitsoort op het dak hebben staan. Soms is zelfs het complete gebouw in de Big gebouwd. Wij zijn langs de Big Prawn gereden. Op het dak van dit restaurant staat een enorme garnaal. Binnen in het restaurant maken ze verschillende gerechten met garnalen en verkopen ze alle mogelijk gadges die ook maar iets met garnalen te maken hebben. In de Loonely Planet (reisgids) staat zelfs een reis voorgesteld waarin je al die Bigs kunt bekijken.
Ik vind het heel grappig om er 1 gezien te hebben, maar ik ben blij dat dit land ook nog andere mooie dingen te bieden heeft.

Morgen gaan we proberen om te duiken. Ik ben benieuwd.

Liefs Lisette

• 22 Maart 2007 - 11:54

Erna:

Ha dames,
    Het is dat ik niet naar Australie wil vliegen, maar ik ben harstikke jaloers op de mooie tocht die jullie aan het maken zijn. Die Big serie lijkt wel Amerikaans (gezien de Big Apple), zo'n vertoon is toch eigenlijk niks voor de oorspronkelijk Britten? Gelukkig verkopen ze dan wel wat er op het gebouw staat, stel je voor, grote garnaal op het dak en dan verkopen ze bananen.
    Surf en feeststadje ...?
    Dat klinkt goed! Ik zie het al helemaal voor me: feesten op het strand (??) met van die lekkere surfboys. Vergeet geen foto's te maken.
    Kus Erna

• 22 Maart 2007 - 12:17

Hanne:

Hey Lisette!

Ja ik mis ook iets in je stukje hoor: verhalen over het surfen en feesten!!! Maar die verhalen over dolfijnen en koala's maken een hoop goed, lijkt me zo leuk om al die dieren in het wild te zien!

Heel veel plezier nog en bedankt voor je leuke kaartje!!!

xx Hanne

• 22 Maart 2007 - 20:01

Suzanne T:

Heey Liset.
    Ik ben een trouwe bezoeker van je site, tentamentijd is weer aangebroken, dus het is een leuke aleiding om al je gezellige en leuke belevenissen te lezen.
    Tot snel en nog veel plezier,
    Liefs Suzanne