Wennen
Door: Lisette
Blijf op de hoogte en volg Lisette
04 Oktober 2006 | Australië, Melbourne
lieve allemaal,
Ik begin in middels mijn weg een beetje te vinden in Melbourne en ik ben begonnen op mijn stage.
Melbourne is een hele gezellig stad met hele vriendelijke mensen. Eigenlijk is de sfeer meer ontspannen dan in Amsterdam en je hoeft niet bang te zijn dat mensen je zakken rollen ookal zie je er uit als een enorme tourist. Australie is dan ook niet voor niks het land van de no worries. No worry is een term die je hier overal hoort. Mensen zijn hier heel relaxed en stress en haast kennen ze hier niet. Zo vraagt de cassiere aan elke klant hoe het er mee gaat.
Mijn stage bevalt goed. Ik heb aardige collega's. Ik werk in 1 van de veiligste laboratoria in Australie en om dit zo te houden hebben de enorm veel veiligheidsmaatregelen. De eerste 2 weken ben ik daarom voor bezig met alle veiligheidsregels, me inlezen en meekijken. Dingen die ik in Amsterdam al geoefend heb en na 1 keer meekijken zelf mocht doen, zoals het verwerken van bloed (en het schijden van witte en rode bloedcellen) mag ik hier pas doen na een week meekijken en een week ondertoezicht werken. Als ik hier over 6 maanden klaar ben beheers ik het veilig/hygienische werken waarschijnlijk heel goed.
Ik ga elke dag met de tram naar mijn werk. Ik dacht dat ik als echte Amsterdamse wel wist hoe de tram werkte. Maar de eerste dag dat ik naar mijn werk ging, stond ik wel even te kijken toen ik de tramhokjes niet kon vinden. Ik liep langs de weg waar de tram over zou komen, opzoek naar het eerste hokje. Nadat ik al 10 minuten gelopen heb, kwam de tram er aan en die wilde ik toch wel echt hebben, omdat de volgende tram pas 20 minuten later zou komen. Nadat ik een stukje met de tram had meegerend zag ik dat de tram gewoon ergens stopte en dat er mensen instapte. Gelukkig kon ik toen nog net op tijd mee. Toen ik eenmaal in de tram zat kwam ik er achter dat ze hier helemaal geen tramhokjes hebben. Er staan langs de weg bordjes op de plek waar de tram stopt. Zo zijn er hier wel meer dingen waar ik even aan moet wennen. Mensen dragen hier bijvoorbeeld in hun vrije tijd vaak witte sportschoenen. Een gabbersoort achtige dingen die je in Nederland al jaren niet meer ziet. Ook rijden ze aan de andere kant van de weg. Ze lopen ook aan de andere kant van de stoep. In Nederland zijn we gewend om op een drukke stoep rechts te lopen. Hier lopen ze juist links. Hierdoor loop ik vaak mensen een beetje in de weg. Maar dat soort dingen zullen vast snel wennen.
Bedankt voor al jullie leuke berichtjes.
groetjes uit Melbourne
Mijn adres is:
Lisette van Rooijen
c/o Helen Crowe
45 New St
Armadale
Victoria 3143
Australia
Bedankt voor al jullie leuke berichtjes.
groetjes uit Melbourne
Erna:
zie email -
04 Oktober 2006 - 10:54
Edith:
Lieve Lisette, je went al aardig, zo te lezen. We hopen maar dat je hier niet op witte gympen als een soort Aussie terugkomt! -
04 Oktober 2006 - 17:56
Hanne:
Hey Lisette!
Dat klinkt heel erg leuk allemaal! Maar wennen zal het zeker zijn. Geloof me, over twee weken voel je je helemaal thuis!
Heb je ook al wat leuke foto's??? En hoe is het weer?
xxx -
05 Oktober 2006 - 09:39
Carolien:
wat fijn dta je stage leuk is joh! ik ben blij dta je lekker aan het wennen bent met alles! leuk he dat ze altijd vragen hoe het gaat. dat was op sint maarten ook. heel cool is dat!! -
05 Oktober 2006 - 13:26
Ilse:
Hoi Lisette,
Wat fijn dat je in Melbourne bent! Graag meer van dit soort verhalen over de lokale gebruiken, dan kan ik me alvast een beetje mentaal gaan voorbereiden ;).
Liefs
x
Ilse -
05 Oktober 2006 - 15:23
Martine:
Hi Liset,
klinkt heel goed allemaal!! Ik blijf je verhalen volgen hoor, zeker over de leuke cultuurverschillen. En gelukkig zijn ze in Suriname ook altijd heeeeeeeel relaxed :)
XxxX -
07 Oktober 2006 - 09:16
Anke:
Al veel boze gezichten door het aan de verkeerde kant van de stoep lopen? Eerste rechts links rechts kijken Hè. geniet ervan. groet Anke