Fietsen - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Lisette Rooijen - WaarBenJij.nu Fietsen - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Lisette Rooijen - WaarBenJij.nu

Fietsen

Door: Lisette

Blijf op de hoogte en volg Lisette

09 Oktober 2006 | Australië, Melbourne

Afgelopen zaterdag heb ik mijn fiets opgehaald! ..... en hij is heel mooi. Het is iets tussen een moutainbike en een racefiets en ik heb zelfs versnellingen, 21 zelfs. Super luxe. Ik moest hem terug fietsen van de plaats waar ik hem opgehaald heb naar mijn huis. Fietsen over straat is hier minder prettig dan in Nederland omdat de weg niet gemaakt is voor fietsers en de automobilisten ook niet aan fietsers gewend zijn. Daarom besloot ik een fietsroute te nemen. De fietsroutes zijn hier geweldig. Je fiets midden door de stad door een soort park. Het is net of je midden in de natuur bent. Heel mooi. Vandaag heb ik op mijn werk geregeld dat ik de fietsenstalling in kan dus vanaf morgen kan ik fietsen naar mijn werk. In Australie is het alleen wel verplicht om een helm te dragen. Zodra ik mijn foto's op de site kan zetten zal ik er ook een foto opzetten van mij met een helm op mijn fiets. Heel charmant.

Het beeld dat Australiers van Nederlanders hebben is heel grappig. Ze vinden het bijvoorbeeld geweldig dat wij chocola eten op ons brood. Ze vinden het regelrechte zelfmoord dat iedereen in Nederland zonder helm fiets, maar het raarste wat ik gehoord heb, is van een meisje waar ik mee in het vliegtuig zat. Zij had 3 maanden door Europa getrokken en was ook 3 dagen in Amsterdam geweest. Ze had gehoord dat het in Nederland niet verboden was om 's avonds sex te hebben in een park. Ik kon het ook niet uit haar hoofd praten dat dat niet waar was.

Voor geneeskunde studenten:
Ze hebben hier leuke typische australische dingen, maar er zijn ook minder leuke gewoontes: Ze drinken hier heel veel thee en bijna geen koffie. Als ze hier koffie hebben is het vaak oploskoffie. Dus jullie begrijpen dat ik het DE cafe en jullie wel een beetje mis.

Adres:
Australia

• 09 Oktober 2006 - 08:13

Erna:

Ha Lisette,
    Een fiets met 21 versnellingen? Mag je daar zomaar mee rijden zonder rijbewijs? Lekker dat je helemaal door het park kan. Is dat van huis naar werk vv ook zo? Heerlijk 's morgens door het park. Ben benieuwd naar de charmante foto! Op het nieuws hoorde ik dat de nederlandse dames hockey van de australiers hadden gewonnen en daarmee wereldkampioen waren. Heb je daar nog iets van meegekregen?
    Tja er zijn vreemde vooroordelen...
    Heb je al koala's en kangeroes gezien/gegeten?
    Kus

• 09 Oktober 2006 - 08:16

Suzann T:

Heey Lisette,

Leuk om te horen dat je het zo naar je zin hebt, jammer dat we elkaar zo zijn misgelopen in Holland. Als je terug bent moeten we echt helemaal bijklesten!!!
    Ondertussen zal ik je belevenissen volgen, heb je bij mijn Favorieten toegevoegd, haha!

Heel veel plezier,

Liefs Suzanne

• 09 Oktober 2006 - 08:23

Sylvia:

He Lisette,

Kan me voorstellen dat je het DE cafe mist! Geen koffie... dat wordt een zware tijd voor jou! hihi.
    Veel plezier nog en succes met je stage.

Liefs Syl

• 09 Oktober 2006 - 10:20

Edith:

Alweer zo'n leuk bericht. Veel plezier met fietsen. Ik gebruik jouw koffiezetter, heerlijke koffie. hihi!!!!

• 09 Oktober 2006 - 15:14

Annemarie:

hoi hoi, nou daar beter fietsweer dan hier!!! Maar gelukkig mag het hier zonder helm
    Wel balen van de koffie. mogen we zeker niet opsturen? zo ja laat het dan even weten. Heb je onze kaart al ontvangen? nou veel plezier en geniet van het fietsen lief annemarie en jonathan

• 09 Oktober 2006 - 17:45

Jetske:

Hey Lisette!

Oe, geen (lekkere) koffie! Wat een ramp! Alles went zeggen ze he...ik hoop voor jou dat dat heeeel snel is.
    Fijn dat je nu een fiets hebt en nog wel zo'n luxe!

Succes weer!

liefs

• 12 Oktober 2006 - 14:24

Martine:

Hi Lisette,

je begint je thuis te voelen zo te lezen. Mooi zo!
    Ik ben inderdaad flink bruin aan het worden, ondanks dat ik nooit echt in de hete zon zit.
    Good luck there!