Dandynong en sleng 2
Door: Lisette
Blijf op de hoogte en volg Lisette
17 November 2006 | Australië, Melbourne
Hallo lieve allemaal,
Bedankt voor jullie reacties/mailtjes/ kaartjes en smsjes.
Ik vind het erg leuk om op de hoogte te blijven en te weten hoe het met jullie gaat.
Met mij gaat het goed. Mijn nieuwe huisgenoten zijn erg gezellig en mijn stage bevalt nog steeds goed.
Afgelopen weekend ben ik met Rosy (een collega) en haar zussen naar Dandynong geweest. Dandynong is een dorpje in de bergen. Het was daar erg mooi. We hebben gelunched op de top van de berg met uitzicht over heel Melbourne. Eigenlijk heel jammer dat we geen bergen hebben in Nederland.
In Dandynong hebben we in de bossen gewandeld en gewinkeld in de schattig winkeltjes die ze daar hebben.
Over het algemeen is het hier mooi weer. Afgelopen week heeft het geregend en is het redelijk koud geweest. Het heeft zelfs gesneeuwd in Dandynong. Jammer genoeg 2 dagen nadat ik daar geweest was. Gelukkig komt de zomer er snel aan. In de zomer zijn temperaturen van rond de 30 graden hier heel normaal. Af en toe zal het zelfs 40 graden worden. Ik ben benieuwd hoe ik dat ga vinden.
Na alle enthausiaste reacties op het sleng-verhaal heb ik goed opgelet voor nieuwe sleng-woorden. Ik heb er nog een paar ontdekt:
bikies = fietser/motorrijders
cutlunch = sandwich
sunbake = zonnen
thongs = slippers
freshie = zoetwaterkrokodil
saltie = zoutwaterkrokodil
skinny milk = mager melk (Ze hebben ook skinny koffie, want er zit hier standaard melk in de koffie)
bloke = man
yakka = werk
brekkie = ontbijd
plonk = goedkope wijn
snack = gebakken worstjes
blowies = vliegen
mozzies = muggen
blow in = stranger, ik dus
Zoals jullie kunnen zien zetten ze bijna overal een ie of y achter. Het is een grappig taaltje.
veel liefs Lisette
Mijn adres:
Lisette van Rooijen
9c Wando Grove
St Kilda East
3183 Victoria
Australia
Mijn australische mobiele nummer:
+61 4243 71611 (Het is alleen goedkoper voor jullie om naar mijn oude nummer te smsen)
Bedankt voor jullie reacties/mailtjes/ kaartjes en smsjes.
bikies = fietser/motorrijders
Australia
Mijn australische mobiele nummer:
18 November 2006 - 14:20
Anita:
Bedankt voor je berichtje op mn site. Erg leuk om over al je belevenissen daar te lezen! Ik was hier ook tot de conclusie gekomen dat het jammer is dat we in Nederland geen bergen hebben, want het kan toch wel erg mooi zijn, maar misschien wordt het ook een beetje gewoon als je ertussen leeft. Goede reden om lekker veel op reis te blijven gaan!
Have veel fun daar!
Chao desde Cusco... -
18 November 2006 - 21:13
Suzanne Tijn.:
Heey! Die sneeuw bij jou was vandaag op Hart van Nederland (ik zapte er toevallig langs... ) Gaaf hoor, zag er namelijk heel leuk uit. Er schijnt ook geskied te kunnen zijn!!!
Hier in Nederland is het ook raar weer, het ziet eruit als de herfst, met mooie rode en gele vallende blaadjes maar het voelt als lente. Je kunt zelfs nog zonder jas uit de wind buiten zitten!!! Ik zit hard te studeren in de UB, tentamen tijd is weer aangebroken. Maar gelukkig heb ik een leuk vooruitzicht; ik ga namelijk oud en nieuw vieren in Madrid!
Heel veel plezier nog en veel groetjes van Suzanne
19 November 2006 - 02:49
Dirk Van Rooijen:
Lisette,
Leuk verhaal over Dandynong en slang 2. Ik zit nu zelf in Japan Yokohama en heb inmiddels 1 woord Sleng in het Japans geleerd.Japanners zeggen bij alles was je tegen ze zegt of vraagt Hai.
Dat is nog een bevestiging nog een ontkenning, maar betekend alleen maar dat ze je begrepen hebben (denk ik) Of ze ook daadwerkelijk doen wat je vraag is nog te bezien.
Veel sterkte daar in Australie en tot schrijfs. (Ik heb net iets naar je hotmail gestuurd en zal proberen maandag een paar videoclips te sturen over Yok)
Papa
19 November 2006 - 12:40
Jetske:
Hey Lisette!
Leuk dat je in de weekenden vaak uitstapjes maakt! Zo zie je nog eens wat:)
30 graden klinkt mij prima in de oren trouwens; alles voor die diepe bruine tint;) maar dat gaat wat lastig als je in een laboratorium aan het werk bent...
succes weer!
Liefs! -
19 November 2006 - 14:49
Ilse Schuller:
Hoi hoi,
Hier is het regenseizoen net begonnen. En daar zijn we heeeel blij mee, omdat het hier de afgelopen tijd heeeel heet was.
Dus veel succes met alle zomerse temperaturen daar!
Liefs
x
Ilse -
20 November 2006 - 11:47
Erna:
Af en toe 40C ... grr.. ik moet er niet aan denken!
Dat er global opwarming is hebben Edith en ik gemerkt toen we afgelopen vrijdag in Bergen waren; strak blauwe hemel, zxonnetje, heerlijke wandeling langs het strand, en 's avonds nog buiten gegeten, weliswaar zaten we uit de wind, met terrasverwarming, maar toch, voor 17 nov niet slecht!
Ik heb net mijn cutlunch op en moet nodig weer aan m'n yakka. Ik email na 22/11.
Kus Erna