Cubday
Door: Lisette
Blijf op de hoogte en volg Lisette
09 November 2006 | Australië, Melbourne
lieve allemaal,
Ik begin steeds meer gewend te raken aan het australische leven. Mijn nieuwe kamer bevalt goed. Ik heb 3 gezellige huisgenoten, waarvan er 2 als touristengids werken. Dat is voor mij natuurlijk erg handig.
Afgelopen dinsdag had iedereen in Victoria een dag vrij. Het was Cubday. Cubday is de eerste dinsdag van november en dan worden de belangrijkste paardenraces gehouden in Melbourne. Het is zelfs wereldwijd een hele belangrijke wedstrijd. Er kwomen zo'n 120 000 mensen naar de Cubrace kijken.
Paardenraces worden groots gevierd in Australie. Iedereen gaat netjes gekleed: De damens in een jurk met bijpassende hoed en de heren in pak. Je kunt op paarden wedden en de damens kunnen meedoen aan een beautywedstrijd voor de mooiste jurk of hoed.
Dat moest ik natuurlijk meemaken dus afgelopen dinsdag ben ik met een collega, Vicki meegeweest naar Cubday. Van het weekend nog even snel een jurkje gekocht en ik kon een speld met bloemen en veren voor in mijn haar lenen van een andere collega. Ze hadden mij van te voren uitgelegd dat het de bedoeling was om drank mee naar binnen te smokkelen omdat er binnen het terijn alleen te dure vieze champagne verkocht werd. Ik wilde natuulijk meedoen met de plaatselijke tradities en had een fles drank in een uitgehoold brood verstopt.
Om half 10 's ochtends kwamen wij het terijn op om een mooi plekje bij de finish te veroveren. Vrienden van mijn collega Vicki waren er al en waren ookal begonnen aan de flessen drank die zij mee naar binnen gesmokkeld hadden. Onder het excuus van intergratie heb ik ook maar meegedaan. Het was heel normaal om 's ochtends al te beginnen met drinken. Rond 1 uur 's middags liepen de eerste dronken mensen al te wankelen (in hun nette jurkje of pak).
Jammer genoeg was het heel koud (1 van de weinig kouden dagen in Australie sinds ik hier ben). Dus alle meiden (inclusief ik) hadden het veel te koud in hun zomerjurkjes. Maar de meeste loste dit gewoon op door meer te gaan drinken.
Ik heb een geweldige dag gehad en natuulijk op de paarden gewed. Gelukkig kon ik ook 1 dollar (60 eurocent) op een paard inzetten dus viel de schade mee want ik heb alles verloren. Mijn tactiek om gewoon een leuke naam te kiezen werkte niet.
Jammer genoeg is het me nog steeds niet gelukt om de foto's op een computer te zetten. De computer die ik thuis heb is daar veel te langzaam voor. Maar ze komen echt binnenkort.
Bedankt voor de berichtjes
veel liefs Lisette
Bedankt voor de berichtjes
veel liefs Lisette
09 November 2006 - 08:29
Dirk-jan:
Valsspeler, volgens mij zat er nog geen 5 in de klok. Volgnes mij zat er pas een 1 in de klok toen jij al op je benen stond te tollen :P Wil ik ook!!! Jammer dat je geen miljonair bent geworden met het gokken. Groeten je broer -
09 November 2006 - 08:52
Erna:
Hoi Lisette,
Een fles drank in een uitgehold brood ... Je hebt talenten die ik niet verwacht had. Hebben ze down under dus blijkbaar ook van de lange, hoge broden zoals wij die kennen? Ik dacht eigenlijk dat wij daarin uniek waren. Dat andere landen kleinere soorten hebben: lang en plat (stokbrood)of plat en rond (pita) of klein en krom (croissant) of vierkant (ciabatta). In dat geval was je of heel snel door je drankvoorraad heen geweest of je had je lam gesleept aan tassen vol kleine holle, gevulde broodjes. Sounds like a great day!
Kus Erna -
09 November 2006 - 11:45
Merian:
Hey lisette!
fijn dat het goed bevalt in je nieuwe huis! en cubday klinkt idd goed, beetje als koninginnedag met al die drank ;)
jammer dat de leuke namen van de paarden niet werkten, in t casino heb k op die manier nog wel ns leuk geld verdient, haha.
Veel plezier en succes weer!!
kus meer
09 November 2006 - 15:41
Hanne:
Zooo, dat klinkt allemaal wel heel erg leuk! Drank in een uitgehold brood, waren we daar maar eerder achter gekomen.
En gaat het met de stage ook allemaal goed?
Ik ben heel erg benieuwd naar je foto's!!!
xxxHanne -
09 November 2006 - 21:08
Suzanne Tijn.:
Ik denk dat jij maar bij de alcohol controle van de onderbouw feestje van het Adelbert College moet gaan werken....!! Hahaha Leuk om te horen dat alles zo goed met je gaat!
Bevalt het in het ziekenhuis nog goed?
Heel veel plezier.
Je gaat een bijzondere tijd tegoed met zo met de kerst en oud en nieuw!
Liefs van Suzanne
11 November 2006 - 05:15
Ilse:
Hoi hoi,
Je moet geloof ik maar niet proberen om je vliegreis terug te verdienen met het wedden op paarden...Dan kom je volgens mij echt nooit meer thuis :).
Liefs
x