verhuizen en kangaroes
Door: Lisette
Blijf op de hoogte en volg Lisette
30 Oktober 2006 | Australië, Melbourne
Lieve allemaal,
Afgelopen maand heb ik een kamer gehuurd bij Helen (de zus van mijn stage begeleidster). Dit beviel goed, maar was redelijk duur en ik vond het jammer dat ik niet bij mensen van mijn eigen leeftijd woonde. Daarom ben ik via internet gaan zoeken naar een nieuwe kamer. Het is gelukkig in Melbourne niet zo moeilijk als in Amsterdam. De eerste keer dat ik ging hospiteren kon ik het huis niet vinden en het telefoonnummer wat ik had, werkte niet. De tweede keer dat ik ging hospiteren heb ik een leuke kamer gevonden. Het is in een huis met 1 jongen en 2 meiden. Vandaag heb ik de sluitel opgehaald en is mijn bed bezorgd. Aanstaande woensdag ga ik definitief verhuizen. Gelukkig heb ik niet heel veel spullen. (25 kilo, precies het gewicht dat mee mocht in het vliegtuig). Dus dat scheelt met verhuizen. In mijn nieuwe huis is een computer met internet aansluiting, dus ik zal van het weekend eens kijken of het lukt om foto's op de site te zetten.
Afgelopen zondag ben ik naar Healesville sanctuarie geweest met mensen van mijn werk. Dit is een park waarin allerlei australische dieren rond lopen. Een soort safaripark. Het was echt heel leuk. Australie heeft hele bijzondere dieren die nergens anders in de wereld voorkomen, omdat het heel lang geisoleerd is geweest van de rest van de wereld. Ik heb allerlei dieren gezien zoals de platypus (een soort otter met een snavel), wombats, slangen en vogels. Natuurlijk waren de kangaroes en koala's mijn favorieten. Op mijn werk zijn er verschillende mensen die vroeger net buiten Melbourne hebben gewoond en dagelijks koala's en kangaroes in de tuin hadden rond lopen. Maar ik vond het heel leuk om ze een keer in het echt te zien. De kangaroes zijn heel grappig. De koala's zien er heel schattig uit, maar hebben scherpe klauwen. Het schijnt dat koala's zo'n 20 uur per etmaal dronken zijn. Ze eten een soort plant die alcohol bevat.
Die avond hebben we bij 1 van mijn collega's een echte ozzie barbie gehouden. Ik heb zelfs kangaroe gegeten! (Dat is nog best lekker ook.) In Austalie bqqen de mensen anders dan in Europa. Het vlees wordt buiten gebraden en daarna gaat iedereen het binnen opeten.
(Speciaal berichtje voor Quirine: Je had me er al voor gewaarschuwd, maar ik was toch verbaasd.)
Bedankt voor je berichtjes en de mailtjes. Ik vind het heel leuk om op de hoogte te blijven van wat er allemaal in Nederland (en Indonesie en Suriname natuurlijk) met jullie gebeurd.
groetjes Lisette
Mijn nieuwe adres:
Lisette van Rooijen
9c Wando Grove
St Kilda East
3183 Victoria
Australia
Mijn nieuwe australische mobiele nummer:
+61 4243 71611 (Het is alleen goedkoper voor jullie om naar mijn oude nummer te smsen)
groetjes Lisette
Mijn nieuwe australische mobiele nummer:
30 Oktober 2006 - 09:27
Erna:
Hoi Lisette,
Een rustige cottage klinkt wel romantisch (in mijn oren), maar ik kan me voorstellen dat het voor een jonge meid wat te gesapig is. Dus harstikke leuk dat je nu een leuke kamer hebt gevonden. s'Middags kangaroes zien rondspringen en 's avonds op je bord! Had je daar geen moeite mee? Meer in mijn email die ik van de week zal componeren.
Kus Erna -
30 Oktober 2006 - 10:38
Edith:
Hallo Lisette,
Wat een heerlijk uitje, zo te lezen, en al zo snel een verslag!!! Je weet Dirk-Jan zou graag een koala hebben.... Sterkte met de vehuizing! groetjes van ons allemaal. -
30 Oktober 2006 - 15:16
Guillaume:
Hoi! Klinkt leuk daar. Roept wel vragen op. Is die plant die koala's eten ook eetbaar voor mensen? En wat gebeurd er als je een zatte koala opeet? Oh ja, voor ik het vergeet: de platypus heet hier gewoon een vogelbekdier. Of komt er nu heel erg bioloog in mij naar boven?
Veel plezier en succes en zo, ik zal wel lezen hoe het verder gaat! -
30 Oktober 2006 - 15:38
Annemarie En Jonatha:
Vaag he kangoroe eten!!!! Hopelijk bevalt je nieuwe plekje en kan je het er een beetje gezellig maken!Nu ben je echt aan het inburgeren als je kangaroo eet, bbq-ed en de leukste dieren hebt gezien. Groetjes en we mailen liefs -
30 Oktober 2006 - 18:46
Martine:
Hi Lisette,
leuk dat je een nieuw onderkomen gevonden hebt. En verhuizen met 25 kilo is goed te doen!
Heb hier geen kangaroes rondlopen, wel veel tropische vogels en heb ook aapjes zien rennen. Trouwens, op je oude adres komt nog wel post voor je... Dat kun je vast tussendoor wel ophalen, lijkt me.
Hoop dat er binnenkort foto's op je site komen. Ben erg nieuwsgierig naar hoe het er uit ziet, waar je nu woont en leeft.
Have fun!
Liefs -
31 Oktober 2006 - 09:48
Karen:
Hé Lisette,
Zo te horen weer allemaal leuke dingen gedaan! Gaat alles ook goed met je stage?
Ik ben echt jaloers (positief natuurlijk!) dat je al die leuke dieren ziet, echt grappig! Ga je ook nog een keer op zoek naar een kiwi? ( of leven die nou alleen in Nieuw Zeeland??)
Nog wat meegekregen van Maxima en Wim Lex die jullie met een bezoek hebben vereerd?
Ik wacht weer vol spanning op je volgende verhaal!
liefs, Karen. -
31 Oktober 2006 - 20:40
Anita:
En vind je het ook leuk om op de hoogte gehouden te worden uit Peru??
Nou, dat hoop ik dan maar want ik wilde je even vertellen dat het helemaal goed gaat en ik het nog steeds erg naar mn zin heb. Gezellige mensen hier en een leuke stad, Cusco!
Australië klinkt ook niet slecht, misschien moet ik daar ook maar eens een keertje langs :)
Have fun!
-xxx- -
03 November 2006 - 13:14
Anna:
Hoi Lisette,
Klinkt goed allemaal! Gefeliciteerd met je nieuwe huisje en enjoy the barbies and koala's,
xx
Anna